Orion’da Güvendesiniz

Orion’un sadece alışveriş yapılan bir yerden ibaret olmadığını, buranın her gün ziyaretçisi ve çalışanıyla binlerce insanın saatlerini geçirdiği bir yaşam merkezi olduğunu söyleyen Orion AVM Genel Müdür Meral Bostan, “Biz Orion’a adım atan herkesin sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz. Orion’u tercih edenlerin güvenli, emniyetli ve konforlu bir şekilde alışverişini yapması, vaktini geçirmesi önceliklerimiz arasında. Bunun için gerekli tüm teknik çalışmaları, değişim ve bakımları gerekli periyotlarda yapmaktayız.” dedi. Güvenliğin sadece hizmet veren makineler ve teknik hizmetlerden ibaret olmadığını belirten Meral Bostan şöyle devam etti:

“Herhangi bir acil durum anında ziyaretçilerimizin ve burada çalışanların sağlığını koruyor ve güvenliğini sağlıyor olmamız lazım. Bunun için geniş bir güvenlik kadromuz var ve onların her duruma hazırlıklı olmalarını sağlıyoruz. En iyi, en bilinçli hazırlık da eğitim ve uygulama. Her yıl belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz acil durum eğitimlerimizle, en yetkili uzmanlar tarafından personelimizin yetiştirilmesini sağlıyoruz.”

Eğitim ve sertifikasyon önemli

Ziyaretçilerinin güvenli bir ortamda alışveriş ve eğlence deneyimini yaşayabilmesi için personeline gereken tüm eğitimleri aldıran Orion AVM, acil durumlara karşı da 18 yıldır eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Orion Acil Durum Eylem Planı gereği her yıl personele, yangın söndürme ve tahliye eğitimi, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü uzmanlarından yangın, deprem, afet eğitimleri aldırılarak tatbikatları yaptırılıyor. Orion bünyesinde kurulmuş olan Acil Durum Müdahale Ekibi’ndeki personele sertifikalı ilk yardım eğitimleri aldırılıp 2 sene de bir bu sertifikalar yeniletiliyor. Yine ekiptekilere Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın eğitimleri veriliyor. Orion’un kendi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı tarafından da iş güvenliği eğitimleriyle kapsamlı bir bilgilendirme sağlanıyor. Çalışanlar aldıkları eğitimleri yapılan tatbikatlarda uygulama ve geliştirme şansı buluyor. Böylece Orion ziyaretçilerinin acil bir durum anında güvende olması için her zaman hazır oluyorlar.

Orion AVM’de 2018 yılı eğitim ve tatbikatlarının sonuncusu Mayıs ayında gerçekleştirilmişti. Tekirdağ AFAD tarafından verilen eğitim sonunda tatbikat da yapılarak başarıyla sonuçlandırılmış, bu tatbikattan bir süre sonra da Orion AVM ekipleri Çorlu İtfaiye Müdürlüğü’nde teorik ve pratik yangın eğitimlerini tamamlamıştı.

Acil durumda anında destek

Orion AVM’de yıl boyunca çeşitli periyotlarla düzenlenen eğitimlere tüm güvenlik, temizlik, teknik ekip çalışanlarının yanı sıra yönetim çalışanları da katılıyor. Orion’da sadece giriş noktalarında değil AVM genelinde geniş bir güvenlik kadrosu görev yapıyor. Onlara ek olarak, yaşanması muhtemel acil durumlar ve küçük kazalar gibi olaylarda yardımcı olabilecek bir hemşire de Orion AVM’de hizmet veriyor. Sadece çalışanların değil ziyaretçilerin de kolayca ulaşabilmesi amacıyla Orion alt katında bir Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi yer alıyor. Burada görev yapan hemşireye, haftanın 6 günü ihtiyaç duyan müşteriler başvurup yardım alabiliyor. Acil bir durum anında buraya inme şansı olmayan ziyaretçiler ise güvenlik personelinden yardım istediklerinde veya kolonlarda bulunan acil durum butonlarını kullandıklarında gerekli yardım ve destek kendilerine bulundukları noktada ulaşıyor.

Tüm Hakları Saklıdır 2024 Doruk Web Tasarım